Säästäminen ja sijoittaminen

Avaa säästötili tai tee määräaikaistalletus

Meillä säästämisen aloittaminen ei vaadi suurta varallisuutta tai erityisosaamista sijoittamisesta. Säästötilille maksamme korkeaa 1,65 % korkoa. Määräaikaistalletukselle saat 2,30 % - 3,00 % koron riippuen talletuksen pituudesta. Talletuksen ajaksi voit vapaasti valita 6 - 36 kuukautta.

Olemme suomalainen pankki, joten täällä rahasi kuuluvat Suomen talletussuojajärjestelmän piiriin 100 000 euroon asti. Mobiilipankissamme voit näppärästi tarkistaa ja hoitaa säästöjäsi missä ja milloin vain puhelimella. Avaa asiakkuus pankkiimme, jonka jälkeen voit aloittaa säästämisen.

Avaa asiakkuus

Miksi aloittaa säästäminen meillä?

Korkea korkotuotto

Saat säästötilille 1,65 % ja määräaikaistalletukselle jopa 3 % koron

Suomalainen pankki

Valitse säästämiseen kaveriksesi luotettava ja vakavarainen pankki

Ei maksuja

Pankkitilin avaaminen ja käyttäminen palvelussamme on maksutonta

Helppokäyttöinen

Hoida säästöjäsi missä ja milloin vain, vaikka kotona suoraan puhelimella

Tietoa rahan säästämisestä

Säästäminen tarkoittaa rahan asettamista sivuun tulevaa käyttöä varten sen sijaan, että käyttäisit sen välittömästi. Säästämisessä kerrytät rahaa tilille tai sijoitat sen johonkin muuhun kohteeseen, jossa rahan on tarkoitus säilyttää arvo tai kasvaa ajan myötä. Säästäminen auttaa sinua saavuttamaan taloudellisia tavoitteita, kuten hätäpuskurin luominen, asunnon ostaminen tai leppoisat eläkepäivät. Kun sinulla on säästöjä, voit käyttää niitä kattamaan kuluja ilman velkaantumista. Pankin säästötili on oiva paikka aloittaa säästäminen, koska se on turvallinen ja helppo ymmärtää.

Aloita säästäminen laatimalla budjetti. Kun laadit budjetin, tiedät tarkalleen, kuinka paljon voit säästää kuukaudessa. Aseta säästämiselle tavoite. Säästätkö lomaa tai uuden auton ostoa varten. Kun tiedät kuinka paljon voit säästää ja mitä varten, sinulla on säästämiselle suunnitelma. Voit säästää suoraan pankkitilille tai muihin riskisempiin vaihtoehtoihin, kuten rahastoihin, kiinteistöihin ja osakkeisiin. Tutki erilaisia vaihtoehtoja ja selvitä, mikä sopii sinulle parhaiten. Tulopuolen kasvattamisen ohella voit myös katsoa, jos voit vähentää menopuolta. Esimerkiksi onko kahvin ostaminen kahvilasta tai kalliit vaatteet välttämättömiä. Säästämisen aloittaminen voi tuntua vaikealta, mutta kun aloitat, huomaat, että se on palkitsevaa.

Hyvä summa säästää riippuu tavoitteestasi ja taloudellisesta tilanteesta. Yleensä suositellaan säästämään noin 10 % kuukausituloista, mutta kaikille tämä ei ole mahdollista heikon talouden vuoksi. Jos tavoitteenasi on pitkän aikavälin säästäminen, kuten eläkkeen kerryttäminen, suositus on usein säästää 20 % tuloista. Jos tavoitteenasi on lyhyen aikavälin säästäminen, kuten hätärahaston kerryttäminen, yleinen suositus on koota tilille vähintään 3-6 kuukauden menot. Tee budjetti ja arvioi tulojasi ja menoja, jotta voit määrittää hyvän ja realistisen summan säästämiseen.

Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa ajoissa. Mitä aikaisemmin aloitat säästämisen lapselle, sitä enemmän aikaa rahalla on kasvaa korkoa korolle. Yksi hyvä tapa lapselle säästämiseen on avata lapselle oma säästötili ja säästää sinne säännöllisesti. Säästötili suomalaisessa pankissa on turvallinen säästökohde, koska talletus kuuluu Suomen talletussuojajärjestelmän piiriin 100 000 euroon asti. Pankissamme saat säästötilille 1,65 % koron. Säästäminen lapselle auttaa myös lasta näkemään, kuinka raha kasvaa ja opettaa hänelle taloudellista vastuullisuutta jo varhaisessa vaiheessa.

Säästäminen arjessa tarkoittaa taloudellista suunnitelmallisuutta ja rahan hallintaa arkipäivän tilanteissa. Tee kuukausittainen budjetti ja seuraa kulutustasi. Tämä auttaa sinua tunnistamaan, missä voit säästää ja mitkä ovat turhia kuluja. Esimerkiksi vertaile hintoja ennen ostosten tekemistä. Voit löytää paremman tarjouksen, joka säästää sinulle rahaa. Suunnittele ruokalista etukäteen ja osta vain tarvittavat ainekset. Tämä auttaa sinua välttämään turhia ostoksia ja vähentää hävikkiä. Seuraa tarjouksia ja kampanjoita eri kaupoissa ja hyödynnä niitä, kun mahdollista. Säästä energiaa ja pienennä sähkölaskua sammuttamalla valot ja laitteet, kun et käytä niitä. Tässä vain muutamia esimerkkejä, miten voit säästää arjessa.

Arjessa säästäminen ohessa voit avata turvallisen säästötilin pankkiimme, jonne maksemme korkoa 1,65 %.

Säännöllinen säästäminen tarkoittaa tietyn summan säästämistä tietyn ajanjakson ajan. Säännöllinen säästäminen on hyvä tapa kerätä rahaa pitkäaikaisia tavoitteita varten. Hyvä vinkki on pyytää pankkiasi siirtämään tietty summa suoraan tililtäsi säästötilillesi joka kuukausi. Tämä tapahtuu automaattisesti, joten sinun ei tarvitse muistaa siirtää rahaa itse joka kuukausi. Muista pitää kiinni säästösuunnitelmasta ja älä käytä säästöjä muuhun tarkoitukseen. Joskus voi tulla kiusaus käyttää säästöjä odottamattomiin kuluihin, mutta pysy suunnitelmassa. Säännöllinen säästäminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista, mutta se voi auttaa sinua saavuttamaan pitkäaikaisia taloudellisia tavoitteita.

Pienituloisena säästäminen voi tuntua haastavalta, mutta se on silti mahdollista. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa pienituloista säästämään: Etsi tapoja leikata kuluja. Voit esimerkiksi vaihtaa halvempaan ruokaan, vähentää vapaa-ajan menoja tai neuvotella laskuista. Jos sinulla on velkoja, keskity ensin velkojen pienentämiseen. Vähemmän velkaa tarkoittaa vähemmän korkokuluja ja mahdollisuutta säästää enemmän. Aloita säästäminen pienellä summalla, vaikka 10 € tai 20 € kuukaudessa. Jokainen euro on tärkeä. Pienituloisena säästäminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista, mutta se voi auttaa sinua saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja parantamaan taloudellista tilannettasi.

Eläkesäästäminen tarkoittaa varojen kerryttämistä tulevaa eläkeaikaa varten. Se voi tapahtua esimerkiksi sijoittamalla rahaa eläkesäästötilille, eläkevakuutukseen tai muuhun pitkäaikaiseen sijoitukseen. Eläkesäästäminen on tärkeää, koska on nähtävissä, että yleinen eläkeikä nousee ja eläkejärjestelmä voi heikentyä kestävyysvajeen takia. Tämä tarkoittaa, että sinun on todennäköisesti itse varauduttava riittävään eläketurvaan, jos haluat ylläpitää nykyistä elintasoasi eläkeiässä. Tapoja ja mahdollisuuksia eläkesäästämiseen on lukuisia, mutta yksi hyvä tapa on sijoittaa turvalliselle säästötilille ja aloittaa säästäminen mahdollisimman ajoissa ennen eläkepäiviä.


Avaa asiakkuus


Katso lisää palveluitamme