Olemme Fellow Pankki

Fellow Pankki on vuonna 2022 perustettu suomalainen sujuvamman arjen digitaalinen pankki. Ideamme on tarjota pankki- ja rahoituspalvelut täysin digitaalisesti. Palvelemme sekä yksityishenkilöitä, PK-yrityksiä, että talletusvaroilleen kilpailukykyistä korkotuottoa hakevia säästäjiä mutkattomasti, selkeästi ja vastuullisesti. Pankkimme osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin päälistalla (FELLOW) ja meillä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa.


Avainlukuja maaliskuussa 2023


Luottokanta

155,8 miljoonaa euroa

Talletuskanta

232,7 miljoonaa euroa

Lainavolyymi 2/23

23,3 miljoonaa euroaNäitä tarjoamme asiakkaillemme

Tarjoamme henkilö- ja yritysasiakkaillemme arjen pankki- ja rahoituspalvelut joustavasti sekä reilua ja turvallista tuottoa talletuksille. Yritysasiakkaat saavat myös henkilökohtaisen rahoitusasiantuntijan avukseen. Laajennamme palvelutarjontaamme vaiheittain.


Historiamme

Fellow Pankki Oyj näki päivänvalon 2.4.2022, kun Pohjoismaiden johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance Oyj yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa.

Uudessa pankissa näiden kahden yhtiön ydinosaamiset täydensivät toisiaan. Fellow Financen vankka kokemus luotonannosta ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä yhdistyi Evlin vahvaan osaamiseen talletuspankkitoiminnasta ja luottolaitoksen riskienhallinnasta.

Vuonna 2014 toimintansa aloittaneen Fellow Financen pitkälle hiottujen luotonantoprosessien kautta on myönnetty yli 240 000 luottoa. Toimintansa aikana Fellow Finance välitti rahoitusta PK-yrityksille ja yksityishenkilöille yli 970 milj. eurolla ja yhtiön digitaaliset kanavat palvelivat yli milj. lainanhakijaa.

Evli Pankki on toiminut talletuspankkina vuodesta 2001. Jatkoimme Evlin yli 13 000 talletusasiakkaan palvelemista integroidulla palvelumallilla, mikä mahdollisti aikanaan vankan pohjan talletuskannan kasvulle.


Strategiamme

A) Ensiluokkainen asiakaskokemus

Palvelemme asiakkaitamme helppokäyttöisissä digitaalisissa kanavissa ja asiakaspalvelumme on nopeasti saavutettavissa. Yhdistämme uniikilla tavalla digipankkien edistyneet digitaaliset palvelut ja henkilökohtaisen mutkattoman asiakaspalvelun.

B) Kannattavat tuotealueet alipalveltuihin asiakassegmentteihin

  • Yksityishenkilöt, jotka arvostavat helppokäyttöisiä arjen peruspankkipalveluita ja joustavaa rahoitusta
  • PK-yritykset, jotka tarvitsevat joustavia pankki- ja rahoituspalveluita
  • Säästäjät, jotka hakevat turvallista ja kilpailukyistä korkotuottoa

Pankkimme ansainta muodostuu pääosin antolainauksen korkokatteesta. Rahoitustuotteemme ovat pankin ansainnan kannalta houkuttelevia. Tämä yhdistettynä kertyneeseen osaamiseemme luottoriskinhallinnasta ja suhteellisesti alhaisiin rahoituskustannuksiin mahdollistavat meille korkean kannattavuuden tavoittelun.

C) Operatiivinen tehokkuus

Digitaalisella toimintamallilla, moderneilla IT-järjestelmillä, kohdennetulla palveluvalikoimalla sekä tehokkaalla organisaatiolla ja osaavalla henkilöstöllä tavoittelemme korkeaa operatiivista tehokkuutta liiketoiminnassamme.

D) Vakavaraisuus, kotimaisuus ja vastuullisuus

Olemme suomalainen, vakavarainen pankki, jolla on sitoutuneet ja vahvat ankkuriomistajat. Toimintamme ytimessä on vastuullisuus luotonannossa ja selkeys asiakasviestinnässämme.


Kansainväliset markkinat

Toimimme Suomen lisäksi Saksassa, Tanskassa ja Puolassa. Näissä maissa keskitymme toiminnan käynnistyessä luotonantoon yksityishenkilöille. Pankkipalveluiden osalta keskitymme alkuvaiheessa Suomen markkinaan, mutta tulevina vuosina toimiva infrastruktuuri ja kertynyt osaaminen luotonannosta kansainvälisillä markkinoilla mahdollistavat meille myös kansainvälisen kasvun.