Olemme Fellow Pankki

Fellow Pankki on uusi suomalainen sujuvamman arjen pankki. Palvelemme sekä yksityishenkilöitä, PK-yrityksiä että talletusvaroilleen kilpailukykyistä korkotuottoa hakevia säästäjiä mutkattomasti, selkeästi ja vastuullisesti.

Palvelumme asiakkaille

Toimintamme alussa tarjoamme kattavat rahoituspalvelut PK-yrityksille ja yksityishenkilöille sekä reilua ja turvallista tuottoa talletuksille. Tulemme laajentamaan palvelutarjontaamme vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Henkilöasiakkaille tulemme tarjoamaan:

 • Arjen peruspankkipalvelut sisältäen käyttötilit, maksuliikenteen ja laskujen maksupalvelut
 • Joustavaa rahoitusta arjen tarpeisiin eri muodoissa: luottokortti, kulutusluotot, verkkokaupan maksaminen
 • Pankkitilin, jolle maksetaan kunnollista talletuskorkoa
 • Mahdollisuuden korkeakorkoiseen määräaikaistalletukseen
 • Kattavat työkalut oman talouden hallintaan

Yritysasiakkaat tulevat saamaan meiltä kokonaisvaltaiset pankki- ja rahoituspalvelut:

 • Tili- ja maksuliikennepalvelut
 • Joustavaa rahoitusta kattavasti eri muodoissa
 • Integroituna tiiviisti taloushallinnon palveluihin
 • Henkilökohtainen rahoitusasiantuntija yrittäjän apuna

Kansainväliset markkinat

Fellow Pankki toimii Suomen lisäksi Saksassa, Tanskassa ja Puolassa. Näissä maissa Fellow Pankki keskittyy toiminnan käynnistyessä luotonantoon yksityishenkilöille. Pankkipalveluiden osalta keskitymme alkuvaiheessa Suomen markkinaan, mutta tulevina vuosina toimiva infrastruktuuri ja kertynyt osaaminen luotonannosta kansainvälisillä markkinoilla mahdollistavat pankille myös kansainvälisen kasvun.

Strategiamme kulmakivet

Ensiluokkainen asiakaskokemus

Palvelemme asiakkaitamme helppokäyttöisissä digitaalisissa palveluissa yhdistettynä helposti saavutettavaan henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Yhdistämme uniikilla tavalla digipankkien edistyneet digitaaliset palvelut ja henkilökohtaisen mutkattoman asiakaspalvelun.

Kannattavat tuotealueet valituille asiakassegmenteille

Keskitymme valittuihin alipalveltuihin asiakassegmentteihin:

 • Helppokäyttöisiä arjen peruspankkipalveluita ja joustavaa rahoitusta tarvitseviin yksityishenkilöihin
 • Joustavia pankki- ja rahoituspalveluita tarvitseviin PK-yrityksiin
 • Varoilleen turvallista ja kilpailukyistä korkotuottaa hakeviin säästäjiin

Fellow Pankin ansainta muodostuu pääosin antolainauksen korkokatteesta. Rahoitustuotteemme ovat pankin ansainnan kannalta houkuttelevia. Tämä yhdistettynä kertyneeseen osaamiseemme luottoriskinhallinnasta ja suhteellisesti alhaisiin rahoituskustannuksiin mahdollistavat meille korkean kannattavuuden tavoittelun.

Operatiivinen tehokkuus

Digitaalisella toimintamallilla, moderneilla IT-järjestelmillä, kohdennetulla palveluvalikoimalla sekä tehokkaalla organisaatiolla ja osaavalla henkilöstöllä tavoittelemme korkeaa operatiivista tehokkuutta liiketoiminnassamme.

Vakavaraisuus, kotimaisuus ja vastuullisuus

Olemme suomalainen, vakavarainen pankki, jolla on sitoutuneet ja vahvat ankkuriomistajat. Toimintamme ytimessä on vastuullisuus luotonannossa ja selkeys asiakasviestinnässämme.

Historiamme

Fellow Pankki näki päivänvalon 2.4.2022, kun johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa.

Fellow Pankissa näiden kahden yhtiön ydinosaamiset täydentävät toisiaan: Fellow Financen vankka kokemus luotonannosta ja digitaalisisten palveluiden kehittämisestä yhdistyy Evlin vahvaan osaamiseen talletuspankkitoiminnasta ja luottolaitoksen riskienhallinnasta.

Vuodesta 2014 alkaen toimineen Fellow Financen pitkälle hiottujen luotonantoprosessien kautta on myönnetty yli 240 0000 luottoa: Fellow Finance on välittänyt rahoitusta PK-yrityksille ja yksityishenkilöille yli 970 miljoonalla eurolla ja Fellow Financen digitaaliset kanavat ovat palvelleet yli miljoonaa lainanhakijaa.

Evli Pankki on toiminut talletuspankkina vuodesta 2001 ja on tunnettu erinomaisesta asiakaspalvelustaan. Fellow Pankki jatkaa Evlin yli 13 000 talletusasiakkaan palvelemista integroidulla palvelumallilla, mikä luo vankan pohjan uuden pankin talletusrahoitukselle.

Avainlukuja pankkitoiminnan käynnistyessä

 • Talletusasiakkaiden lukumäärä: yli 13 000 asiakasta
 • Aktiivisten laina-asiakkaiden lukumäärä: 30 000 asiakasta
 • Talletusvarat: yli 230 miljoonaa euroa
 • Henkilöstön lukumäärä: 80 henkilöä

Lue strategiaesityksemme